Smilla's Dreamworld

Friday, December 02, 2005

De la posta

Oooooooooooooooh, posta! Ce subiect inaltator!

Va recomand din suflet oficiul 34, unde troneaza niste doamne amabile ce nu s-a mai vazut! Cand intri pe usa, daca e cineva inauntru, parca dinadins lungesc discutia cu persoana aceea.

Daca e un arab cu bani multi (primise odata unul 53 de milioane prin Western Union), sunt topite toate si ii fac temenele, uitand ca la alte ghisee asteapta oameni. Pe arabul de care vorbesc l-au servit toate, fara exceptie, inclusiv diriginta. S-a facut coada, lumea protesta, ele numarau bani si se bagau in seama cu nenea, care abia rupea romaneste.

Daca intri inauntru si nu e nimeni (ah, fericire!), baga botul in computer si se fac ca-s ocupate. Butoneaza in draci, doar doar oi pleca - in fond ce conteaza ca vrei sa iei un timbru sau sa intrebi cat costa o cartela de internet??? Daca tusesti sau te hazardezi cu un "Fiti amabila" (nu este!!!), zbiara la tine "Nu vedeti ca sunt ocupata?!", cu varianta menita a te umple de rusine ca le-ai "deranjat": NU VEDETI CA NUMAR?!?!??! Ouch. Numara. E bine s-o lasam in pace. S-ar putea sa-i ia vreo cateva luni, poate ani. Poate copiii nostri vor cumpara timbre cand noi nu vom mai fi si ea va fi terminat de numarat

Ai gresit un formular? Dumnezeule! Cel mai bine e sa pleci singur, rusinat si cu coada intre picioare. Nu mai intreba nimic, daca nu vrei sa-ti strici ziua. Celor care le reproseaza ca-s asa nepoliticoase le raspund: "Da' credeti ca mie imi place toata ziua sa ma cert cu atatia oameni lipsiti de educatie?" Saraca de ea, se vede ca nu-i place. De-aia e si frustrata. Ce viata deprimanta!!

Vrei sa trimiti bani la tara? Super! Hai sa vedem cum se procedeaza: mandatul telegrafic a fost inlocuit de sistemul de trimitere prin internet ... dar ce te faci cand ea nu stie sa umble cu dracia aia? In sfarsit se descurca, scrie suma si-ti cere localitatea si codul posta. Spui: sat cutare, comuna cutare ... aaaaaaaaaaa!!! Pardon!! In sat nu se livreaza banii. Tre sa mearga mama la posta din comuna. Dar tu cunosti satul si pe postas si i-ai mai trimis mamei bani de zeci de ori, fara probleme, asa ca o contrazici: Ba da, banii ajung chiar in sat. Treceti acolo satul. Ei, acuma tanti Vaca_de_la_posta deja se supara. Adica cine te crezi tu?!?! Ea stie ca nu se livreaza bani in sat. Dupa o discutie in contradictoriu care te binedispune pentru tot restul zilei, accepta sa puna si numele satului pe mandat. Comentariul ei: "Sa vedem, poate aveti noroc!"

Dragii mei, cam asa e la noi la posta. Tantile alea sunt acolo de o vesnicie, una din ele mi se pare ca de curand a fost si promovata, iar scarbosenia ce le carcaterizeaza e nemarginita. Mai nou tresar si devin brusc amabile la aparitia dirigintei (au o diriginta noua, foarte amabila). Le-a venit si o colega tanara si draguta, la ghiseul careia daca ajungi te poti simti norocos.
Dar ele nu s-au schimbat. Deh, naravul din fire ...

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home